19 maj 2009

Ultraljud nr 3

Äntligen idag var vi på ultraljud och de mätte tjejerna. Den ena är lite rund om magen medans den andra var smalare, skilde 100g men det var helt inom felmarginalen så det var skönt =) Tänkte att jag skulle lägga in måtten på dem så att alla hänger med ;)

Tvilling 1

Huvuddiameter: 5,9 cm (1% över genomsnitt)
Magdiameter: 5,6 cm (4% mindre än genomsnitt)
Lårbenslängd: 4,3 cm (2% över genomsnitt)
Vikt: 526 gram (7% mindre än genomsnitt)

Tvilling 2

Huvuddiameter: 5,7 cm (1% mindre än genomsnitt)
Magdiameter: 6,3 cm (3% över genomsnitt)
Lårbenslängd: 4,3 cm (2% över genomsnitt)
Vikt: 625 gram (5% över genomsnitt)

Och så att alla inte blir oroliga, genomsnitten gäller för enslingar i magen och man kan inte riktigt jämföra med tvillingar. Men doktorn sa att de såg väldigt fina ut med lika mängd fostervatten och likstora urinblåsor vilket är bland det viktigaste. Dessutom är det ovanligt att tvilling 2 var större än genomsnitt i vikt för det var väldigt ovanligt. Men det är ju Fredrik gener så inte helt oväntat en liten tjockis. =)

Fick även en bild på tvilling 1 i profil men de börjar bli för stora för bilder nu men ska lägga in bilden när jag kommer hem från Mamma i Sandby. Vi ska göra lite halsbandsbeställningar.
Hörs senare.

1 kommentar:

  1. Høres ut som de er store og fine:)! Hvilken uke er dere i? Dette er spennende. Håper du er i fin form du også! Fantastisk at du lager en slik blogg!

    -Ingvild-

    SvaraRadera